Verkkosivutuotanto

...oikea sisältö oikein esitettynä...

Tilaa yrityksellesi laadukas verkkosivusto

Hyvä verkkosivusto on oikeasisältöinen, helppokäyttöinen, visuaalinen ja lisäarvoa tuottava niin yritykselle kuin sen asiakkaillekin. Verkkosivuston vaikeasti avautuva sisältö karkottaa kävijät ja vähentää luottamusta yritystä kohtaan. Hyvin jäsennelty, virheettömällä suomen kielellä kirjoitettu teksti oikeanlaisella kuvamateriaalilla varustettuna saa asiakkaat vakuuttuneiksi yrityksen osaamisesta ja sopivuudesta heille. Yrityksen verkkosivusto on yhtä kuin yritys itse.

Pidä asiakkaasi kiinnostuneina

Tämän päivän yrityssivusto on dynaaminen. Sivuston säännöllinen päivittäminen ja uuden sisällön luominen pitää asiakkaat kiinnostuneina yrityksesi toiminnasta. Tiuhaan päivittyvä sisältö (blogi) tuo sivuille kävijöitä ja auttaa hakukonenäkyvyyteen merkittävästi. Verkkosivuston helppo ylläpito ja bloggaaminen onnistuu tarjoamallani WordPress -julkaisualustalla vaivattomasti.

Monta laitetta – yksi verkkosivusto

Kaikki suunnittelemani sivustot ovat responsiivisia. Sivuston sisältö on selattavissa erilaisilla laitteilla, koska se mukautuu näyttökoon mukaan aina puhelimen ruudusta isoon näyttöön saakka. Näin erillisiä mobiilisivuja ei enää tarvita.

Löydettävyys

Yrityksesi verkkosivusto täytyy löytyä myös verkosta. WordPress -alusta mahdollistaa sivuosoitteissa otsikkotekstien käytön sekä bloggauksessa avainsanojen hyödyntämisen, jolloin hakukoneet löytävät sivuston paremmin. Sivuston näkyvyyttä voi tehostaa sosiaalisen median linkeillä ja blogin automaattilinkityksellä. Tällöin yrityksen blogijulkaisu jaetaan automaattisesti esimerkiksi yrityksen facebook -sivulle. Lisäksi sivuston näkyvyyttä voi tehostaa maksullisilla palveluilla.

Verkkosivuston hinta sekä lisäpalvelut

Verkkosivuston hintaan vaikuttavat sisällön määrä, graafinen ilme ja yrityssivuston käyttötarpeet. Sivuston hinta lähtee 490 eurosta, johon sisältyy yksi iso sivu (esimerkki). Tällöin sivulle luodaan yhtenäinen ilme ja sisältö tiivistetysti. Perinteinen sivuston (esimerkki) hinta alkaa 590 eurosta, jossa on 4 sivua tekstiä, kuvia tai videoita. Myös blogitoiminto sisältyy hintaan, jos muu sisältö on kompakti. Verkkosivuston hintaan kuuluu aina Googlen karttasivu, joka parantaa sivuston löydettävyyttä. Sivuston ylläpitopalvelu (sivutila, domain ja sähköpostit) tulee asiakkaalta tai tarjoan sen yhteistyökumppanini kautta.

Sivustoprojektiin lisäksi tarjoan myös

 • kuvauspalvelua, jolloin tuotan kuvamateriaalia asiakkaan tarpeisiin.
 • tekstituotantoa, jos yrityksellä ei ole valmista tekstiä sivuille laitettavaksi.
 • jatkuvaa sisällön tuottamista verkkosivuillesi.
 • sosiaalisen median avaukset sekä ylläpidon.
 • graafisen ilmeen suunnittelun, jolloin sivuston ilmettä muokataan yrityksen näköiseksi.
 • sivuston ylläpidon, jolloin verkkosivusto pysyy tietoturvallisena ja aina ajan tasalla.

Jokainen sivustoprojekti on kuitenkin omanlainen, jolloin tarjouksen pyytämisen yhteydessä tarkat lähtötiedot auttavat oikean tarjoushinnan määrittämisessä. Soita tai laita viestiä, lasken yrityksellesi verkkosivutarjouksen.

Sisällöntuotantonäyte verkkosivuosaamisesta, SV-palvelu Henry Moilanen
sisällöntuotantonäyte verkkosivustosta - SV palvelu Henry Moilanen

Henry Moilanen toteutti Petäjävesi-lehden uudet kotisivut juuri tilaajan toiveiden mukaan ja esitti niihin myös omia ideoitaan. Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä ja olemme saaneet muualtakin hyvää palautetta sivujen selkeydestä ja toiminnallisuudesta. Yhteistyö Moilasen kanssa oli alusta asti sujuvaa, ja hän osoittautui myös hyvin pitkäpinnaiseksi asiakkaan loputtomien toiveiden ja pilkunviilauksien suhteen. Käytämme Moilasen palveluita jatkossakin ja suosittelemme häntä muillekin.

Suvi Kallioinen

Päätoimittaja, Petäjävesi-lehti

Esitetuotanto

...laadukas julkaisu eri tilanteisiin...

Painettu julkaisu – yrityksesi tarpeisiin suunniteltu ja painettu

Vaikka sähköinen julkaisu verkossa on helpommin katsottavissa ja jaeltavissa, painettu julkaisu on edelleen tärkeä yrityksen markkinoinnissa ja viestinnässä. Oikeasisältöinen, hyvin kirjoitettu ja selkeästi toteutettu painettu julkaisu on tehokas viestintämuoto. Painettua julkaisua on helppo lukea ja sen jaettavuus messuilla ja tilaisuuksissa on ylivertainen.

Julkaisun tarkoitus

Julkaisun teksti on kirjoitettava selkokielisesti, jotta viesti saavuttaa lukijan (kohdeyleisö). Tässä vaiheessa on tiedettävä, mikä on julkaisun tarkoitus. Ulkoasun ja kuvituksen on tuettava kirjoitettua tekstiä. Olipa sitten kyse mainoksesta tai pidemmästä katalogimaisesta julkaisusta, samat lainalaisuudet ovat julkaisusuunnittelun lähtökohtana.

Lähdemateriaali – mitä yrityksesi haluaa viestiä

Suunnittelen julkaisuja asiakkaan tarpeisiin ja harvoin aloitan suunnittelua puhtaalta pöydältä. Jos asiakkaalla ei ole graafista ohjeistoa, pyydän asiakkaalta pohjatiedot, jonka mukaan lähden suunnittelua toteuttamaan. Kirjoitettava teksti voi tulla valmiina asiakkaalta tai voin kirjoittaa sen asiakkaan antaman tietojen pohjalta. Jos teksti on valmiina, se usein nopeuttaa suunnittelua ja pienentää kustannuksia. Julkaisun kuvitus tulee usein asiakkaalta. Jos asiakkaalla ei ole tarpeeksi kuvamateriaalia, teen tarjouksen kuvauksesta tai hyödynnämme kuvapankkeja. Kuvaton julkaisu on tylsä ja ei-houkutteleva. Teknisessä julkaisussa kuvat usein selventävät asioita tekstin ohella.

Asiakkaan osuus julkaisun suunnittelussa

Julkaisun graafinen ilme muotoutuu asiakkaan graafisen ohjeen tai antamien tietojen perusteella. Ennen kuin julkaisu on valmis, annan esiversioita asiakkaalle luettavaksi. Palautteen perusteella valmistan julkaisun painettavaksi. Usein painetun julkaisun lisäksi halutaan myös sähköisen jakeluun tarkoitettu versio. Melkeinpä aina tarjoan sen asiakkailleni painettavan ohessa.

Toteutan sopimuksen mukaan:

 • Esitteitä, flyereita ja julisteita
 • Lehti-ilmoituksia
 • Käyntikortteja & tarroja
 • Logoja
 • Katalogeja
 • Kirjoja (sisältö + kannet)

Julkaisun hinta

Painettavan julkaisun kustannuksiin vaikuttavat esitettävä sisältö ja sen laajuus, pohjamateriaalin taso sekä painokustannukset. Jos julkaisuun vaaditaan paljon graafista suunnittelua (logo, kuvitus, elementit), kustannus asiakkaalle on korkeampi. Pyytäessäsi tarjousta, haluan tietää mm. seuraavia asioita:

 • Mihin tarkoitukseen julkaisu suunnitellaan?
 • Kenelle (kohderyhmä)?
 • Materiaalin saatavuus?
 • Julkaisun valmistumisajankohta?
 • Mahdollinen julkaisun painava taho?

Yhteistyökumppanini materiaalien painamisessa toimii Digipaino Kirjaksi.Net Jyväskylässä. Halutessaan asiakas voi päättää, missä julkaisu painetaan. Ota yhteyttä, mielelläni keskustelen yrityksesi tarpeista.

Yhteistyö Kirjaksi.Net & SV Palvelu Henry Moilanen

Sisällöntuotantonäyte, kaksipuoleinen myyntiesite Keski-Suomen Valokuituverkoille
Taitto Kultaseppä Ailio-esite
Sisällöntuotantonäyte, kaksipuolinen taitettava esite Lemettilän tilalle

Tekninen dokumentointi

...käyttöohjeet, varaosaluettelot, koulutusmateriaali, tekniset piirrustukset...

Tekninen dokumentaatio – osa tuotetta

Mietitkö miten tehostaa yrityksesi dokumentointia? Mietityttääkö uusien työkalujen käyttöönotto? Toteutuiko yrityskauppa ja dokumentointi pitäisi laittaa uusiksi? Olen työskennellyt teknisen dokumentin tuottajana jo yli 10 vuotta ja mielelläni tarjoan osaamistani teidän käyttöönne.

Valmistan yrityksen tuottaman suunnittelutietojen perusteella teknistä dokumentaatiota yrityksen toiminnan tai tuotteiden markkinoinnin käyttöön. Dokumentaatio on osa tuotetta ja se ei saa olla tuotteen heikoin lenkki. Panostamalla tuotteesi dokumentaatioon ajoissa, luo se kustannussäästöjä pitkällä aikavälillä. Tekniset dokumentit voivat olla

 • käyttö- tai asennusohjeita
 • varaosaluetteloita, katalogeja,
 • korjauskäsikirjoja,
 • teknisiä piirustuksia ja tuotevalokuvia

tai osittain em. yhdistelmiä.

Miten tekninen dokumentointi tehdään?

Tekniset dokumentit valmistetaan eri medioihin julkaistavaksi: perinteiseksi paperioppaaksi, sähköiseksi jaettavaksi dokumentiksi tai vaikkapa itse tuotteeseen online -helpiksi. Varaosaluetteloa on mahdollista julkaista perinteisen paperikirjan ohessa myös sähköisen tietokantasovelluksen kautta.

Lähdemateriaali

Lähdemateriaali voi olla peräisin esimerkiksi asiakkaan tuotetietojen hallintajärjestelmästä tai asiakkaan alihankkijoiden suunnittelujärjestelmistä. Ilman lähdemateriaaliakin käyttöohje syntyy, haastattelu – tuotteeseen tutustuminen – tuotteen käyttäminen -prosessin kautta. Tuotteen suunnittelu- ja testiraportit toki auttavat dokumentaation suunnittelussa merkittävästi.

Dokumentoinnin suunnittelu vaiheittain

Pääsääntöisesti teknisen dokumentin valmistamiseen kuuluu kuvien valmistus, tekstin tuottaminen & muokkaus sekä tarvittaessa käännöspalvelut, joko itse tehtynä tai yhteistyökumppaneillamme teetettynä. Valitsemme tarvittaessa asiakkaan kanssa yhteistyössä sopivimmat dokumentoinnin työkalut sekä valmistuvien dokumenttien julkaisuformaatit. Hoidan mielelläni myös toteutettujen dokumenttien ylläpidon, jotta tiedot pysyvät ajan tasalla.

Dokumentointiprosessi voidaan jakaa karkeasti kuuteen osa-alueeseen:

 • Työkalut asiakasprojektissa
 • Kuvitus (lähdemateriaali / uusien kuvien teko)
 • Tekstisisältö (lähdemateriaali, haastattelut, tuotteeseen tutustuminen)
 • Julkaisumedia – sekä julkaisukanavat (painatus – sähköinen julkaisu)
 • Kieliversiot
 • Dokumenttien ylläpito

Teknisen dokumentoinnin aloitus

Dokumentointiprojekti voidaan aloittaa yritykselle seuraavasti:

 • käymme yhdessä läpi dokumentointitarpeenne (mm. dokumentoinnin tyypit, versiot, kieliversiot)
 • miten dokumentointi toteutetaan tehokkaasti (työkalut)
 • esitetän jatkotoimenpiteet em. asioiden pohjalta.

Dokumentoinnin kustannukset

Jokainen projekti on omanlainen. Edellä esitetyn aloituslistan läpikäyminen auttaa hahmottamaan dokumentointiprojektin vaatimaa työmäärää, jolloin asiakas voi arvioida myös projektin kustannuksia. Suurin osa dokumentointiprojekteista alkaa asiakkaan tarpeesta saada jokin dokumentointityö valmiiksi. Monesti toteutan halutun dokumentoinnin tuntityönä asiakkaan antamissa raameissa. Tuntihinta pidemmissä projekteissa alkaa 40 €:sta. Matkakulut sopimuksen mukaan tai 0,43 €/km. Joskus asiakas haluaa teettää työn urakkana, jolloin lasken työstä kokonaistarjouksen.

Ota yhteyttä, jos yritykselläsi on dokumentointitarpeita. Sovitaan tapaaminen.

Sisällöntuotantonäyte, käyttöohjedokumentti
Sisällöntuotantonäyte, tekninen kuva messuille
Sisällöntuotantonäyte, tuotekuva
Sisällöntuotantonäyte, mittakuva laitteesta

Selaa toteutettuja asiakastöitä

Sisällöntuotanto ja tekninen dokumentointi

Pin It on Pinterest