Hääkuvaus ison rapakon takana

| 01.04.16 | Hääkuvaus

Hääkuvaus ison rapakon takana

Viime kesänä olin etuoikeutettu ja otettu, kun minua kysyttiin kuvaamaan hääpäivää New Yorkissa.  Ajattelin, että lokakuu ja syksyinen Iso omena, ei voi kuin tulla hyviä kuvia! Seuraavassa asiaa ja asian vierestä 10 päivän kuvausreissulta.

New York, oi New York

Ilmeisesti se on aikero tai jokin, joka vaikuttaa ajatuksen juoksuun mutkistavasti ja kaikki itse suunnitellut kuvausjutut unohtuivat perillä ollessa. Tai sitten tuo suuri Ameriikan sulatusuuni vain mykisti ja nollasi ajatukseni täysin kuvauksia silmällä pitäen. Se toki ei pilannut hääkuvauspäivää millään tavoin, kun hääpari (=morsian) oli suunnitellut kaikki kuvauspaikat etukäteen. Minä vain seurailin kartalla, että missä mennään. Tai en oikeastaan seuraillut edes kartalla, pysyttelin vain hääparin kintereillä.

Oma suunnitelmani oli kutakuinkin seuraava. Hääkuvia kuvataan yksi päivä+varapäivänä parikuvia. Toteutui. Hääkuviin tulisi saada myös miljöötä enemmänkin kuin puiston puut (isompaa kuvaa). Ei toteutunut niin kuin suunnittelin! Kuvaa muina päivinä katukuvia, koska Iso omena on paikkana juurikin katukuvaukseen yksi parhaista. Tätäkin muistin harrastaa! Ja sitten: kuvaa katupotretteja ihmisistä. En sitten muistanut! Onneksi tämä 10 päivän muistinmenetys ei vaikuttanut hääruutuihin tasoa alentavasti, vaan kuvat olivat hääparin mielestä onnistuneet ja kaikki olivat tyytyväisiä.

Seuraavassa alustusta tarinaa kuvien takana.

Hääkuvaus New Yorkissa 15.10.15

Hääpari suunnitteli ”karkaavansa” naimisiin, joten tämä hääkuvaus toteutui pienellä häävierasporukalla. Vihkiminen suoritettiin New York Finnish Lutheran Congregation – suomikirkossa Manhattanilla ja sitä ennen kuvattiin valmistumiskuvia hotellilla. Itse hääpäivä oli mukavan väljä ja hääpari oli varannut kivasti aikaa valmisteluiden sekä potrettien kuvaukseen. Siirtymillä kuvasin sitten tilannekuvaa ja illaksi päädyimme syömään pieneen tunnelmalliseen ravintolaan Greenwich villagen kaupunginosaan.

Ensimmäinen potrettikuvauspaikka oli merkattu aivan suomikirkon läheisyyteen, jossa miljöö oli suoraan Sinkkuelämää -sarjasta ja kävimme myös piipahtamassa ”Carrien portailla”. Parempia potretteja tosin saimme, kun löysimme hieman rauhallisemman kadunpätkän muutaman korttelin päästä. Seuraavaksi suuntasimme Washington square parkille, jossa otimme loput hääpäivän potretit ennen auringon laskua. Läheisestä ”pilapuodista” morsian löysi muutaman ilmapallon rekvisiitaksi ja reilu tunti kuluikin kuin siivillä. Potrettisettien lisäksi huomasin kuvata myös paria puistossa kävelemässä…olihan tuon puiston miljöö ja tunnelma ainutlaatuinen. Muutama onnistunut ruutu jäi tästä hieman dokumentaarisemmasta aktiviteetista talteen.

 

Kuvaus hotellissa ennen vihkimistä (kuvaus Henry Moilanen)

Henryn ohjaus tuntui niin helpolta ja luontevalta, ettemme kerinneet jännittää valokuvattavana olemista. Henryltä tuli paljon hauskoja kuvaideoita, ja päivä jäikin myös valokuvauksen osalta ikimuistoisena mieleen.

Eija & Timo

Hääpari

Varapäivän kuvaukset Central Parkissa

Onneksi itse hääpäivälle sattui hieno aurinkoinen keli ja varapäivälle aikataulutettu kuvaus muutettiin hieman ”arkisemmaksi”. Kuvauspaikkoja löytyy keskuspuistosta riittävästi, mutta tottakai kävimme The Lake -lammella ja sillalla (Bow bridge) kuvaamassa. Kuvauspaikat olivat suhteellisen ruuhkaisia ja hääpareja oli liikenteessä samoissa aikeissa. Esimerkiksi sillalle jouduimme odottelemaan omaa vuoroamme. Viralliset hääpotretit oli jo otettu, joten keskityimme kuvaamaan hieman rennonpia ja intiimimpiä kuvia. Laajempia ja enemmän miljöötä sisältäviä ruutuja oli vaikeaa ottaa ruuhkaisten paikkojen takia ja se jäi hieman harmittamaan kuvaajaa. Ohessa muutama otos keskuspuiston kuvaustuokiosta.

 

Parikuvaus Bow Bridgellä (kuvaus Henry Moilanen)
Hääpari lähikuvassa

Kiitokset hääparille pitkäjännitteisestä jaksamisesta olla kameran edessä. Iso kaupunki ja sen tarjoamat sadat kuvauspaikat hukuttavat kuvaajan paljoudellaan ja sitä oli vaikea ennakoida etukäteen. Jälkikäteen kuvia editoidessa jossiteltavaa jäi varsinkin laajemman kuvakulman käyttämättä jättämisestä. Ensi kerralla olen sen verran viisaampi. Seuraavaa hääkuvausmatkaa odotellessa 🙂 Anyone?

Henry Moilanen

Valokuvaava sisällöntuottaja

Puh: 0445551744
Email: henry[at]hesu.fi

Pin It on Pinterest