Painomateriaalin valmistus

Esite- ja sivun­taitto

Puuttuuko yritykseltänne edustava esite tai kuvasto? Suunnittelen ja toteutan taitto- ja painotyöt yli 20 vuoden kokemuksella. Lasken tarvittaessa myös painokustannukset pyytämäänne tarjoukseen.

#hinnasto | #kysy tarjous

Esite – yrityksesi tarpeisiin suunniteltu ja painettu

Vaikka sähköinen julkaisu verkossa on helpommin katsottavissa ja jaeltavissa, painettu esite on edelleen tärkeä yrityksen markkinoinnissa ja viestinnässä. Oikeasisältöinen, hyvin kirjoitettu ja selkeästi toteutettu painettu esite on tehokas viestintämuoto. Painettua esite tai flyer on helppo lukea ja sen jaettavuus messuilla ja tilaisuuksissa on ylivertainen.

Esitteen tarkoitus

Esitteen teksti on kirjoitettava selkokielisesti, jotta viesti saavuttaa lukijan (kohdeyleisö). Tässä vaiheessa on tiedettävä, mikä on julkaisun käyttötarkoitus ja kohderyhmä. Ulkoasun ja kuvituksen on tuettava kirjoitettua tekstiä. Olipa sitten kyse mainoksesta tai pidemmästä katalogimaisesta julkaisusta, samat lainalaisuudet ovat julkaisusuunnittelun lähtökohtana.

Esitteen lähdemateriaali?

Suunnittelen julkaisuja asiakkaan tarpeisiin ja harvoin aloitan esitteen tekoa puhtaalta pöydältä. Jos asiakkaalla ei ole graafista ohjeistoa, pyydän pohjatiedot, jonka mukaan lähden suunnittelua toteuttamaan. Kirjoitettava teksti voi tulla valmiina asiakkaalta tai voin kirjoittaa sen asiakkaan antamien tietojen pohjalta. Jos teksti on valmiina, se usein nopeuttaa suunnittelua ja pienentää kustannuksia. Esitteen kuvitus tulee usein asiakkaalta. Jos asiakkaalla ei ole kuvamateriaalia, teen tarjouksen kuvauksesta tai hyödynnämme kuvapankkeja. Kuvaton esite on tylsä ja ei-houkutteleva. Teknisessä esitteessä kuvat usein selventävät asioita tekstin ohella.

Esitteen viimeistely

Koska esite on tarkoitettu painettavaksi, se on tarkistettava huolellisesti. Ennen painoa annan esiversioita asiakkaalle luettavaksi. Palautteen perusteella valmistan julkaisun painettavaksi. Usein painetun esitteen lisäksi halutaan myös sähköiseen jakeluun tarkoitettu versio. Melkeinpä aina tarjoan sen asiakkailleni painettavan ohessa.

Esitteen hinta

Painettavan esitteen kustannuksiin vaikuttavat taitettava sisältö ja sen laajuus, pohjamateriaalin taso sekä painokustannukset. Jos julkaisuun vaaditaan paljon graafista suunnittelua (logo, kuvitus, elementit), kustannus asiakkaalle on korkeampi. Pyytäessäsi tarjousta, haluan tietää mm. seuraavia asioita:

  • Mihin tarkoitukseen julkaisu suunnitellaan?
  • Kenelle (kohderyhmä)?
  • Materiaalin saatavuus?
  • Julkaisun valmistumisajankohta?
  • Mahdollinen julkaisun painava taho?

Pyydä tarjous esitteen tai muun painomateriaalin suunnittelusta

Toteutan sopimuksen mukaan:

#esite #flyer #juliste #käyntikortti #tarra #katalogi #kirja #omakustanne #lehti #ilmoitukset #levynkannet

Yhteistyökumppanina materiaalien painamisessa toimii Digipaino Kirjaksi.Net Jyväskylässä. Halutessaan asiakas voi päättää, missä julkaisu painetaan. Ota yhteyttä, mielelläni keskustelen yrityksesi tarpeista.